Senaste inläggen

Av Nori - 24 maj 2011 20:09

Lilla J har bara vaknat tre gånger de sista två nätterna och han sover inte längre på mig (förutom nån timme på morgonen). Kanske håller det på att vända nu. Hoppas!


Vi har helt skippat att försöka med frukt och grönsaker sista veckorna, och han har inte haft problem med magen sedan dess. Kan man vara känslig mot något i bara det? Jag försökte få svar från dietisten men hon svarar bara runt, runt och inga tydliga besked om vad vi kan göra, bör göra. Hon lyssnar inte på vad jag säger utan föreslår saker jag redan sagt inte fungerar. Irriterad över att hon inte orkar sätta sig in i hur lilla J fungerar. Allmänna svar och hur andra barn är har jag ingen nytta av.


Det är nu andra veckan som min mamma agerar dagis åt lille J också. Än så länge verkar det gå bra. Hon har ett himla fint och stort tålamod med lilla J. När jag ser hur de leker, eller snarare hur han bestämmer hur de ska leka eller vad han vill göra och hon underlättar och hjälper till får jag en ny sorts respekt och kärlek till min mamma. Tänk, så där har hon gjort med och för mig också! Det är vackert att se.


Det verkar gå ganska bra för J på jobbet också. Såklart är han frustrerad över att inget kunna och över att allting tar så lång tid, men så är det ju att vara ny. Det brukar ju bli bättre.


Mitt jobb går i vågor. Vissa dagar får jag ingenting ur händerna och andra dagar, som idag har jag varit produktiv och effektiv. Sagt och gjort smarta saker. Det är roliga med dagar när jag känner mig duktig och känner att jag förtjänar min lön. Kan inte fatta att det snart är semester!

ANNONS
Av Nori - 20 maj 2011 19:45

Idag har jag varit föräldraledig hela dagen med lilla J. Det var härligt, ända fram till klockan halv fem för då hade jag ingen ork och energi kvar. Sista 50 minuterna innan J kom hem var lite slitsamma.


Men för att summera så har vi haft det både roligt och mysigt idag.


På sömnfronten en gnutta nytt. Lilla J har i alla fall hoppat över uppvaket klockan 22-23 sista tre nätterna och sovit till klockan 00-01 innan han har sovit med mig. Så några timmars ostörd sömn har jag i alla fall fått.


Vi har fått dagisplats i höst också, tyvärr inte vårat förstaval så vi måste åka en liten omväg på tio minuter för att hämta och lämna, men det är i alla all inte helt i andra delen av staden. Skönt det!


Vi har kunnat plocka bort ett mål välling också, lilla J äter numer ett mellanmål och lunch och middag. Samma ingredienser som tidigare, inga nyheter där. Nu äter han välling till frukost, kvällsmål och mellanmål på eftermiddagen.


Nu längtar jag så efter att få gå och sova, men jag ska försöka hålla mig vaken till klockan 21. I morgon är det sovmorgon!

Mage · Sömn
ANNONS
Av Nori - 11 maj 2011 20:19

Jag befinner mig i en tröttdimma. Det är inte så trevlig här. Jag är trött och slut. Lilla J har haft ont i magen, varit förkyld, haft ont i magen och och och. Han sover jättedåligt och när han sover vill han sova på mig.


Min icke-befintliga sömn i kombination med mycket att göra på jobbet är påfrestande. Nu måste lilla J börja sova bättre, för på måndag börjar maken jobba och då får jag automatiskt mindre sömn på morgonen.


Husvisningen var positiv för mig. Jag bor gärna där, men inte J. Han tyckte att golvet var snett och väggen slarvigt byggd. Så det fina huset med det braiga läget blir det inte. Lite ledsen över det också. Men det kommer väl nåt annat snart. Det brukar ju göra det.


Jobb · Sömn
Av Nori - 1 maj 2011 15:30

Eller ja, trädgårdssöndag kanske jag ska säga. Äntligen blev det min tur för lite egentid på en helg. Tyvärr var det inget höjdarväder, men det känns skönt att ha fått undan det värsta gamla skräpet från trädgården. Fint blev det, mycket blommar redan.


Lilla J har inte velat äta någon mat idag. Jag vet inte om det hänger ihop med att han sovit väldigt dåligt i natt. Varit orolig och ledsen och haft långa vakentimmar. Han var lite snorig idag och har nyst en massa. Han kanske håller på att bli förkyld eller har ont i halsen.


Jag har lite svårt att hantera det när han ratar maten, svårt att rycka på axlarna och tänka att han äter sedan. Hans mage är ju så knäpp att om han äter lite under några dagar och sedan försöker äta upp hela portionen så blir det ofta lite stopp, som om tarmen glömt hur den ska göra när det kommer mycket på en gång.


Idag drömmer jag mig bort till ett hus i utkanten av vårt bostadsområde. Det gjorde jag stora delar av natten också, när jag var vaken och försökte trösta lilla J. Det verkar helt perfekt för oss. Vi har bestämt att gå på visningen till veckan så får vi känna efter om det känns lika bra när vi är där.

Allmänt · Mage · Mat · Sömn
Av Nori - 29 april 2011 19:43

Ikväll ska jag och J se film är planen. Bara lilla J somnar så vi får vara ifred och helst inte så sent. Han sov visst lite sent i eftermiddag så han var inte så sömning nu ikväll.


Vi provade en färdigpizzabotten idag med en stark tomatsås. Sådär är mitt facit. Själva botten var okej, men tomatsåsen var så stark att den slog ut de andra goda smakerna som låg uppe på pizzan. Blir inga fler köp av den sorten.


Lilla J fick sitta och smaska på en matsked köttfärs när vi åt. I veckan har vi för första gången kommit så långt att han också får äta när vi äter middag. Visserligen bara en liten matsked, men det är ju en början! Det är så härligt att kunna sitta tillsammans vid bordet och umgås!


I natt får lilla J plåstra bäst han vill, för imorgon får jag sovmorgon!

Mat · Sömn
Av Nori - 28 april 2011 21:03

Visst har jag försökt att prata om min självklara projektledarroll, men orden har kommit snett, landat fel. Vi har blivit griniga på varandra och jag har backat. Försökt igen men hamnat på sidospår. Tycker inte om att tjafsa om samma sak hela tiden.


Men idag lyckades jag svälja när J började klaga på mina sophanteringsvanor. Istället ska vi sätta oss ned i lugn och ro och prata om vad vi tycker och hur vi vill ha det. Känns bra. Hoppas vi kan vara konstruktiva och sedan följa det vi kommer överens om.


Har dock planerat mat för imorgon och skrivit en handlingslapp till J...

Av Nori - 27 april 2011 19:30

En sak som jag tycker är lite konstig är att mat hemma alltid verkar utgå från mig? Först ska jag skriva lista på vad vi ska äta och det som ska handlas. Sen kan J handla om jag ber honom, men han vill gärna att jag gör det också.


Det är jag som ska se till att matlagningen kommer igång också. Om jag inte sätter igång honom på eftermiddagen (när jag är på jobbet) så börjar vi laga maten först när jag kommer hem.


J sköter förvisso sophantering och återvinning. Det är jag värdelös på. Men det är jag som ser till att vi kommer ihåg att ställa ut soptunnan var fjortonde dag.


Hur gör man för att ändra gamla vanor som man inte är nöjd med?

Av Nori - 26 april 2011 20:15

Idag försöker jag bota huvudvärken med choklad och Coca Cola. Än har det inte funkat men det är ganska gott under tiden.


Här är läget ganska likadant. Lilla J sover oroligt och vill helst sova på mig. I natt hade han lite ont i magen på morgonkvisten, mellan fyra och fem nånting. Jag var själv lite dimmig av trötthet så jag registrerade inte så bra. Men de andra nätterna har han inte haft ont i magen, utan bara velat ligga nära.


Just nu håller jag tummarna för att han sover längre än till halv tolv så att jag får några timmar ostörd sömn innan plåstret kommer. Om han låg precis som ett plåster så skulle det nog gå bra, men han vrider sig ju som en mask så jag vaknar hela tiden. Ett stilla plåster, det blir min andra önskan!


På jobbet går det trögt. Det är mycket tid som går åt att göra ingenting. Jag skäms, men kommer inte till skott. En chef som slackar och sitter och funderar och surfar på arbetstid. Gud så pinsamt! Jag hoppas att jag får tillbaka lite energi snart och att det lossnar. Fick i alla fall tummen ur och bokade lite möten innan jag gick idag, och då händer det oundvikligen saker. På mötena alltså. Och innan, eftersom jag hatar att vara oförberedd. 

Gaser · Jobb · Mage · Sömn
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se