Senaste inläggen

Av Nori - 19 november 2011 13:02

Lilla J's mage är mycket bättre. Han är fortfarande allergisk mot mjölkprotein, kan bara hantera små mängder frukt och grönt och blir förstoppad direkt om han äter pasta och ris. Men håller vi lite koll på vad han äter och ger resulax eller movicol när det gått två, eller undantagsvis tre, dagar senast han bajsade så funkar det riktigt bra.


Han sover ungefär som han började göra i maj/juni, det vill säga vaknar 1-3 ggr/natt och somnar ibland om väldigt lätt och ibland inte. Jag tror att det är ganska normalt för en 22-månaders kille.


Lilla J älskar bollar, spela fotboll, innebandy och kasta bollar. Han gillar att springa och bli jagad. Andra intressen är att bygga lego, läsa någon enstaka bok och lägga nåt knopp-puzzel. Djur och motordrivna fordon står högt i kurs. I veckan har "bära mamma" varit favoritorden, nån klängfas verkar ha brutit ut.


I min mage bor ett litet pyre, så litet så att det knappt syns. Och jag är så rädd att det inte kommer att vilja stanna kvar. Jämfört med den förra graviditeten har jag knappt några symtom alls. Inga spända bröst, inget illamående, väldigt sporadisk växtvärk, ingen värre trötthet. Nä hade jag inte kissat på stickan och sett pluset så hade jag bara trott att mensen hoppat en månad som den ibland brukar göra. Jag längtar efter lite tecken på att jag är gravid.


Enligt senaste mens ska vårt nästa barn födas i mitten av juli nästa år. Åh, jag hoppas att det blir så!ANNONS
Av Nori - 14 november 2011 08:35

Jag är gravid igen. Inte planerat, men inte oplanerat. Vi har inte skyddat oss men har försökt att undvika ägglossning. Känns väldigt konstigt och såklart har jag börjat oroa mig för en massa saker.

ANNONS
Av Nori - 14 juni 2011 20:47

I natt väcktes jag av att lilla J satte sig upp. Jag fortsatte att blunda när jag märkte att han var på väg att lägga sig ner igen. Då vänder han över på mage och ger mig en riktigt blöt puss med öppen mun (och lite tunga). Sen vänder han tillbaka till rygg och ligger och ljudar "mmmmammma, mmmmammmma, mmmmammma", fingrar lite på sin snutte och sen somnar han om.


Gissa om hjärtat smälte?

Av Nori - 4 juni 2011 20:00

Vilken dag vi har haft idag jag och lilla J. Jag är helt slut och kommer att gå och lägga mig senast klockan 21 för att orka med morgondagen. Han har varit snäll och go hela dagen och vi har bara haft några incidenter. Som när han klättrader över ryggstödet på kökssoffan och ramlade ner och när jag bråkat på honom för att han varit hårthänt med katten. Annars har vi lekt och läst en massa böcker. Hos snälla grannen fick han hjälpa till och gräva i rabatterna och leka med vattenslangen.


Både vilan på förmiddagen och eftermiddagen gick hur bra som helst. Inget bus och stök, utan lilla J låg och fingrade på sin kanin och pratade lite innan han somnade. Tänk om alla läggningar kunde fortsätta att vara så! Då är det riktigt mysigt att sitta bredvid och invänta sömnen.

Av Nori - 4 juni 2011 09:19

Min arbetsvecka har varit intensiv, krånglig och inte riktigt tillfredsställande. Jag tycker inte om att behöva fastställa saker innan jag hunnit tänka en liten, liten stund på konsekvenser. Det blir så lätt fel annars.


Mest märks det att jag stressar genom att jag har svårt att somna på kvällarna. Det spelar ingen roll att jag varit så trött att kroppen känts avdomnad. Nej, hjärnan har gått på högvarv. Nu hoppas jag att det ska lugna ned sig under långhelgen. Ledigt i tre dagar. Välbehövligt.


I går var vi på studiebesök på lilla J:s bliviande dagis (förskola, jag vet). Vi fick träffa två av tre pedagoger, titta på lokalerna och diskutera lite inskolning. Den 8 augusti börjar nästa del av lilla J:s liv. Det ska bli spännande. Jag är uppriktigt intresserad över hur vi kommer att lyckas få ihop pusslandet med hämtningar och lämningar i rätt tid och sen fixa middag innan vi alla surat ihop totalt.


Lilla J fortsätter att vakna 3-4 ggr per natt, ibland duger det bara att ligga nära, nära och ibland, om jag har tur, kan han ligga bredvid.


Idag på morgonen var han en riktig tröttis, vi låg och läste bok efter bok och efter ett mellanmål så somnade lilla J drygt en halvtimme tidigare än vanligt. Så nu äter jag frukost.


J åkter tidigt i morse för att köpa en ny motorcykel. Det är härligt väder ute och vi har börjat måla huset, tyvärr är det omöjligt att fortsätta göra det på egen hand. Lilla J håller sig inte på tomten, han springer helst iväg längs gatan. Han har lite för vid aktionsradie den lille.


Lilla J:s mage krånglar igen, var förmodligen makaronerna han fick smaka för ett par dagar sedan som stoppade upp systemet.


Nu ska jag njuta av tystnaden en stund till!


Jobb · Mage · Mat · Sömn
Av Nori - 27 maj 2011 21:00

Idag har varit en sån där dag då allting har gått i ett, i ett. Ingen tid för rast och bara en kort lunch. Det tråkiga med sådana dagar är att jag måste halvgöra saker och hinner inte tänka igenom konsekvenser av beslut så som jag skulle vilja. Dagen avslutades med att jag blev tvungen att jobba över, inte precis vad jag hade planerat i morse. Då tänkte jag mig en lugn eftermiddag som avslutades med att flexa hem vid tre-snåret.


Lilla J vaknade bara två gånger i natt och så fick jag sovmorgon till klockan åtta, så jag kan inte fatta att jag suttit och gäspat sedan klockan 16. Det ska bli skönt att få sova i natt. Tänk om han gör en lika fin natt igen. Det skulle glädja en tröttis.

Jobb · Sömn
Av Nori - 26 maj 2011 21:04

Ingen rolig dag på jobbet idag. Upprörda känslor, i grupp och enskilt.


Jag var helt oförberedd och kände mig utsatt och osäker. Förklara, försvara saker som varit självklara, men som misstolkas. Misskommunikation både här och där och lite överallt. Känner mig otillräcklig och jag hatar osäkerhetskänslan som dyker upp och gnager, gräver och som ifrågasätter om jag gjort rätt.


Jag är trött och slut och anspänningen ligger kvar i mina axlar som sitter under öronen. Min utgångspunkt är att vara transparent, förstå, förklara, lyssna, göra bra, genomtänkt och ordentligt. Inte fuska och föra bakom ljuset eller luras. Att bli anklagad för att göra det gör mig ledsen.


Min del av helheten är en del och den tar jag ansvar för, varför gör inte andra det? Många dagar kvar innan allt har stötts och blötts och tjafsast färdigt. Hade inte tänkt mig att ägna tid åt det här när jag har häcken full med annat. Olägligt, obehagligt och tråkigt. Idag önskar jag mig ett annat jobb.


Föräldraledig med lilla J skulle vara fint! Han är så underbar att jag småspringer på väg hem från jobbet. Mitt hjärta sjunger när jag tänker på honom, ser honom. Tänk att just jag får vara hans mamma. Fantastiskt!

Av Nori - 25 maj 2011 20:15

Idag kände jag mig nöjd när jag gick hem från jobbet. Äntligen har jag fått semesterplaneringen och vikariatsbesättningen ur händerna. Nu ska allting vara klart, jag bara hoppas att jag har räknat och bemannat rätt. Och att de nya vikarierna kommer att funka. Alla lovar ju guld och gröna skogar vid en intervju, och referenserna säger ju samma sak. Men nu är det upp till bevis!


På vägen hem gick jag en liten omväg för att titta på ett hus som är till salu. Visningen är nästa vecka. Bilderna inifrån huset är underbara, planlösningen ser jättefin ut. Jag är mest tveksam till tomten. Är fortfarande inte övertygad efter dagens titt, men vi ska gå på visningen nästa vecka så att jag får ställa mig på tomten och känna istället för att gå förbi och titta.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se