Senaste inläggen

Av Nori - 17 januari 2011 17:00

Jag skriver för att minnas det här. Det är antagligen inte så himla intressant för någon annan. I alla fall så fick jag igen min mens en månad efter att jag helt hade slutat att amma. Jag ammade ganska lite de sista månaderna, från tre gånger ner till två eller en gång per dygn. Skönt att jag slapp mensen trots att jag ammade så lite. Det är jag glad och tacksam över!


Nu är det alltså möjligt att bli gravid igen. Det är ju en helt annan fråga som känns jobbig faktiskt.

ANNONS
Av Nori - 17 januari 2011 13:26

Gissa vem som går omkring med en visp och en bunke och är skitnöjd? Jag har aldrig varit med om nån leksak som baby J lekt med så länge utan att han velat att man ska vara med. Han har hållt på i nästan 20 minuter. Han går runt mellan rummen och stannar här och där och vispar. Sötnos!


Igår ställde vi i ordning i baby J's rum också. Nu har han lite hyllor och lådor med leksaker där inne. I morse flyttade vi hans spjälsäng också, så på förmiddagen har han sovit i sitt nya rum!


Vi planerar att lägga honom i sitt rum på kvällen och sen går jag nog och hämtar honom till vår säng när han vaknar. Förhoppningsvis inte redan vid 23, utan snarare vid 01. Sista veckorna har jag varit så trött när jag lagt mig, men ändå inte kunnat sova för att baby J stökat och bökat så mycket i sömnen. Jag har somnat först när han vaknat och velat komma till min säng för då har han sovit lugnare. Hoppas att detta kan funka nu, för några timmars sömn på kvällen skulle sitta som ett smäck!

ANNONS
Av Nori - 16 januari 2011 10:15

Nu kan jag säga att jag gått klart ronderna om matningen på natten. Baby J efterfrågar inte längre att få äta på natten. Han sover inte bättre - i natt har han vaknat varje timme - men det har gått bra att söva om honom snabbt genom att bara säga att han ska sova och lägga ned honom igen. Tänk om jag skulle kunna somna om lika enkelt...


I morse var han så himla söt, han vaknade ett par minuter i sex och jag tänkte se om han kunde somna om igen. Ja la ner honom och han började göra sitt äää-ljud. Han låg så ett tag, vände på sig och fortsatte att ä:a. Efter ett par minuter så satte han sig upp och gjorde ett glatt morgonljud "hehe". Han försökte i varje fall somna om, men det gick visst inte!

Av Nori - 15 januari 2011 11:01

Fjärde natten utan mat blev en riktig höjdarnatt! Baby J sov mellan kl. 12 och 4:30. Han låg och vred sig som en mask men vaknade aldrig till. Och sen somnade han om snabbt och sov till kl 06. Förklaringen kom sedan - han har blivit förkyld. Han sover alltid som bäst när han är lite sjuk och hängig nämligen... Han orkar väl inte riktigt vakna till då antar jag.


Rond 5 blev som en vanlig natt kan man säga. Han vaknade lika ofta som vanligt, men med skillnaden att han inte efterfrågade mat så det är ju positivt! Då väntar vi bara på att han ska bli bättre på att sova...

Av Nori - 13 januari 2011 09:58

Mina förhågor om tredje natten utan flaska besannades inte. Baby J var lite ledsen de fyra gånger han vaknade mellan klockan halv 3 och kvart över 5 men annars vaknade han bara som vanligt. Oftast somnade han om efter fem minuter, bara en gång var han vaken i 30.


Sedan han började gå är det mycket svårare att sova på morgonen. Han klampar på som sjutton, ljud som inga öronproppar i världen kan stänga ute. Nej, lille vän, det börjar bli dax att sova ytterligare lite bättre på nätterna med färre uppvak. För mammas skull.

Av Nori - 12 januari 2011 22:39

Andra natten med projekt att sluta-äta-på-natten var också intressant. Baby J blev aldrig störtilsken eller storgråtande men han vaknade var trettionde minut så det blev ju en ganska så jobbig natt.


Jag vill att rond 3, som jag sitter och laddar inför blir lättare. Jag vågar inte hoppas på det men jag försöker peppa mig själv!

Av Nori - 11 januari 2011 19:23

Det har varit en lång ledighet. Både skönt och jobbigt har det varit. Borta bra men hemma bäst helt enkelt.


Julmiraklet med den långa sömnperioden blev en engångsföreteelse, men jag väljer att se det positiva. Det har ju hänt en gång så förhoppningsvis händer det fler gånger! Gärna snart. Baby J vaknar 2-3 ggr medan vi är uppe och sedan 3-4 ggr innan morgonen. Ibland har han en vakenperiod på mellan 1-2 timmar också.


Igår påbörjade jag operation sluta-äta-på-natten. Det blev ju en speciell upplevelse... Baby J blev jätteilsken när jag bestämt sa: "Nej. Inte äta. Baby J ska sova nu." Han stirrade först på mig med förvåning och sedan började han illvråla. Vrålet övergick sedan till hysteriskt gråtande som han hade svårt att ta sig ur. Samtidigt vred han sig som en mask och stretade emot alla mina försök att hålla honom liggande. Efter 1,5 timmar somnade han slutligen. Tur att jag hade hörselkåporna liggandes vid sängen...


Anledningen varför jag väljer att sluta ge honom mat på natten är för att jag på sista tiden känt att han vaknar med en förväntan att få mat ett par gånger redan innan jag vet att han tidigare varit hungrig. Jag hoppas att jag gör honom en tjänst som tar fajten med jobbiga nätter så att han i förlängningen ska sova bättre.


Jag har ju varit orolig över att ta bort nattmålet eftersom han med nöd och näppe följer sin viktkanal, men efter att ha pratat med dietisten som säger att han rent fysiologiskt inte behöver äta på natten och att barn brukar börja äta mer på dagen istället vågade jag ta steget.


I morse då? Nej, inte åt han särskilt mycket, inte mer än vad han brukar, så matmässigt klarar han sig. Det är jag säker på.


Med maten går det framåt. Sakta, sakta men ändå framåt. Baby J äter havremustvälling tre gånger per dag, en matsked sötpotatis, en matsked matfett och en tesked kött. Han bajsar fortfarande varje dag! Ibland har det varit ganska hårda korvar men ut har det kommit. Han har inte haft ont i magen mer än ett par gånger heller.


Senaste gången vi började med matintroduktionen fick vi börja med Movicol när han åt två teskedar för att förhindra förstoppning så det är ju stor skillnad!


Vi försöker bättra oss med att ge Baby J mer vatten för att förbättra konsistensen på bajset, men det är så svårt! Att ge ur den vanliga nappflaskan är svårt, han vill inte dricka mer än ett par klunkar. Pipmugg går inte alls, han fattar inte hur han ska göra. Att använda vanliga glas och försöka hälla i honom blir inte heller bra. Han gapar villigt och låter sedan vattnet rinna ner över hakan och ned på bröstet. Ibland kan han svälja litegrann. Tips mottages gärna! Jag kan nämna att han inte är intresserad av att hålla flaskan själv när han äter, det överlåter han gärna till mamma eller pappa.


Rent utvecklingsmässigt har det hänt massor på de här veckorna. Baby J går mestadels och kryper väldigt sällan. Han gör en massa nya ljud och har fått en framtand. Pincett-greppet är riktigt bra nu och han har börjat se vilka saker som hör ihop och passar i varandra. Sötast är när han hittar telefonen och ska sätta tillbaka den i laddningsstationen.

Av Nori - 23 december 2010 14:49

I natt skedde ett mirakel. Baby J sov till kl 03. Han somnade om på egen hand fram till kl. 03! Jag trodde inte att det var sant. Han har i och för sig somnat om några gånger på kvällstid trots att jag och J varit uppe ett par dagar i sträck, men att han skulle slå till med ett sånt rekord är ju makalöst!


Sen trodde han att det var morgon när han vaknade, så det tog sina modiga timmar innan han somnade igen, men ändå. Det överskuggas av att han sov till kl. 03! (Hur många gånger har jag skrivit det nu? Han sov till kl. 03!) Kanske håller det på att reda upp sig nu, bara magen fortsätter att sköta sig.


TIdigare i veckan tog han sina första steg också, stora killen! Hur söt som helst!God Jul allihopa, snart åker vi iväg på julfirande!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se