Direktlänk till inlägg 1 februari 2011

Na na na na na na

Av Nori - 1 februari 2011 17:30

Jag blir så arg, så ledsen och så irriterad. I natt vaknade lilla J var 50:e minut fram till klockan 03, därefter somnade han inte alls om.


Jag var arg på honom som vägrade sova. Arg på mig själv för att jag inte kunde få honom att sova. Arg för att jag hade kunnat tro nåt sånt som att det skulle vända nu, bara för att han gjort några hyggliga nätter. Jag lurar mig själv och då blir fallet desto hårdare när han vaknar hela tiden. Är jag inställd på det så är det lättare. Men jag vill ju inte att det ska vara så. Jag vill att han ska sova hela nätter. Eller i varje fall vakna högst 1-2 gånger och somna om hyfsat snabbt.


Tårarna trillade framåt kvart i fem, av frustration och värdelöshetskänslor. Att jag inte klarar sova så lite och att jag inte kan få min son att somna. Helt uppenbart måste jag ju göra nåt helt fel. Det var verkligen en kul start på min första jobbdag på drygt ett år.

 
 
Caroline

Caroline

1 februari 2011 19:25

Jag tror inte alls att du är ensam om att ha ett barn som inte sover länge och jag tror inte alls att du har skuld i det. Är det för J så att han absolut blir sämre av att vara vaken på natten, eller är det bara för honom som för dig: motbjudande att inte sova när det är natt och så ininorden jobbigt alltid vara trött?

http://min.bakel.se

 
E

E

1 februari 2011 21:37

Jag vet att man börjar undra vad man gör fel som mamma... Men jag tror att barn helt enkelt (tyvärr!) är olika. Vissa kommer lättare till ro o andra gör det inte. Så är det ju med oss vuxna också. Hoppas verkligen att det skulle lugna sig för er, det är så oerhört tungt att inte få sova.
Varma kramar och du är den bästa mamman för lille J!!!!

http://ettlitetrum.blogspot.com

 
stora Morran

stora Morran

2 februari 2011 20:45

Hang in there! Snart går det bättre! Kram

http://storamorran.blogspot.com

 
Nori

Nori

2 februari 2011 21:21

Tack för peppen! Någonstans inom mig så vet jag att det kommer att bli bättre, men det är ju så frustrerande på att vänta och vänta. Ibland orkar jag hänga fast vid den tanken och ibland går det inte... Sen är det såklart jobbigt och tråkigt att vara så trött att man inte orkar med det man vill, som att umgås med sin man, träffa vänner, läsa och pyssla lite hemma...

Caroline - Det är för att han inte ska få någon episod som läkare och psykologer inte rekommenderar att han sover oregelbundet med många uppvak. Jag håller med dem, det är mindre jobbigt för mig att vara trött med en "vanlig" make än vara trött och ha en hypomanisk eller depressiv man.

Ska man se det positiva med att lilla J vaknar vid 5-snåret nu för tiden är det ju att jag hinner sova lite innan jag måste stiga upp. För på morgonen är det inga undantag - då börjar J:s tid!

http://nori.bloggplatsen.se

 
Linda

Linda

3 februari 2011 14:09

Så oerhört tröttsamt blir det ju i längde o få sömnen sönderhackad :-( Lider verkligen med dig när du inte kan få avlastningen! KRAM!

http://underbargava.blogg.se

 
Lilla Mysan

Lilla Mysan

3 februari 2011 22:18

Vet inte vad mer jag ska säga än att jag vet vad du talar om och hur det är. Det hjälper inte dig just nu, jag vet... Det är inte för inte det finns något som kallas sömntortyr... Att inte få sova ÄR tortyr. Man tappar bort sig själv efter ett tag, man blir till någon man inte ens känner igen och det är läskigt och sorgligt. Det var ju inte så det skulle bli... Jag hoppas verkligen att det vänder för er snart, som det börjar göra för oss. Man orkar vara en så mycket bättre mamma när man fått sova mer än en timme i stöten (max). Och bebisen mår också så mycket bättre, har jag märkt. Elvira orkar vara med på ett annat sätt, hon sitter inte bara och gnäller och är kinkig, utan hon har mer tålamod till att prova på saker och lära sig. Inte konstigt att hon är lite sen med det fysiska - vi har ju i princip bara gått och burit på en trött, gnällig skrikande unge i ett halvår. På det sättet lär man sig inte rulla, sitta, krypa.
Oj, det blev nästan en roman, detta.
Hoppas du ändå kan njuta lite av att komma hemifrån och börja jobba, trots tröttheten!
Kram

http://lillamysan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nori - 20 april 2012 13:17

Tack och lov så kändes livet som vanligt igen efter en vanlig natts sömn. Det är konstigt att det går att tappa livsglädjen så lätt. Det gör mig lite nervös inför bebisens ankomst. Jag hoppas jag får en hög dos av pigghetshormoner vid förlossningen! ...

Av Nori - 18 april 2012 13:24

Har fått fler kommentarer om att jag verkar må bättre i den här graviditeten. Det gör att jag inte oroar mig (lika mycket) för vikten längre. Redan 26+6.   Men idag, nä, idag är en hemsk dag. Tårarna rinner av trötthet. Lilla J vaknade tre gånger...

Av Nori - 2 april 2012 18:17

Är hängig igen efter ytterligare en ny förkylning. Jag är jäkligt less just nu. Måtte förkylningssäsongen sluta nu!   Annars är jag fortsatta sjukskriven 25 procent. Sammandragningarna har minskat, jag vaknar inte längre av smärtsamma sammandragn...

Av Nori - 25 mars 2012 12:43

Vi har intensifierat husletandet de sista veckorna. Att det ska vara så himla svårt att hitta ett större hus? Det är alltid något som vi inte gillar. I onsdags så tittade vi på ett hus som vi älskade både tomten och planlösningen på. Besiktningen vis...

Av Nori - 23 februari 2012 09:06

Hej vad tiden går. Om en vecka är det halvtid! Jag börjar faktiskt tro att jag kommer att slippa hemska sammandragningar som gör att jag måste vara sjukskriven. I förra graviditeten var jag nämligen redan sjukskriven och beordrad vila, vila, vila vid...

Ovido - Quiz & Flashcards