Direktlänk till inlägg 17 september 2010

Mammor

Av Nori - 17 september 2010 21:43

Tänk vilken bra mamma jag har! Igår kom hon på morgonen och tog hand om baby J så att jag fick sova ett par timmar till. Åh, så himla härligt!


Baby J har förstoppning och jag fick rådet på BVC att ge laktulos. Så det gjorde jag i morse. Och nu sitter jag här bredvid baby J's säng och gråter. Min stackars älskling har sån fruktansvärd magknip att han vaknar gråtandes var 20-30 minut och där emellan så gnyr, gnäller och snyftar han i sömnen. Har svårt att tro att det beror på den tesked päron han fick idag, utan att det är den j*vla laktulosen.


Så. Jag har ringt till min mamma igen för jag inser att jag inte kommer att få särskilt mycket sömn inatt heller. Min snälla mamma sa såklart ja, så hon kommer imorgon. Jag hoppas att jag ska kunna hålla fast vid den tanken så att jag i natt när jag är trött, inte behöver bli frustrerad, sur och irriterad på baby J för att han inte låter mig sova. Utan jag hoppas att jag orkar vara en bra mamma för honom.


Men jag måste säga att jag blir så less på att det ska strula med så mycket hela tiden.

Gaser · Mage · Sömn
 
 
Caroline

Caroline

18 september 2010 09:49

Men tror du inte att magknipet beror på förstoppningen? Man kan bli riktigt sjuk av att inte gå på toa som man ska, det har vi lärt oss. M äter laktulos varje dag morgon och kväll. Han var ju lite äldre än J när han började (kanske 9 månader?) men vi har aldrig märkt någon sådan effekt som magknip. Det tar dock flera dagar innan det kommit ut i systemet och verkligen gjort effekt och fungerar som det ska.

Om det är mycket gaser som gör stoppet så brukar det på mina bebisar fungera att ta tempen, fast länge och liksom röra runt tempen en stund. De brukar nära på kvittra när man gör det, så det verkar skönt. Det verkar också som att de lättare kan fokusera på var krystandet ska ske. Kanske det blir ett par minuter och några gånger om dagen när det är illa.

Hoppas ni hittar något som fungerar.

http://min.bakel.se

 
Ingen bild

Anna

18 september 2010 13:26

Oj, oj! Min yngsta var också förstoppad och tillslut gick det så långt att han ville inte äta för han förknippade mat med magont stackarn. Vi hällde bokstavligen i honom laktolos (man kan ta ganska så stor dos enligt barnläkaren - bvc brukar rekommendera en rätt så mindre dos). Tyvärr tyckte jag inte laktolosen hjälpte! :( Det som jag tyckte hjälpte var Sempers magdroppar (finns på apoteket) samt att vi faktiskt gick till en osteopat trots att de inte ska behandla barn under en viss ålder MEN det var dessa två som hjälpte. Efter osteopaten och semper magdroppar började han göra nr2 efter VARJE måltid från att knappt ha kunnat tidigare.
Jag körde termometer-tricket ganska mycket och det kan hjälpa. Likaså magmassage. Ta olja på händerna gör ett vattenhjul med händerna på magen - gör cirka 8 gånger. Byt sen och massera magen medsols (samma håll som klockan) cirka 8 gånger. Böj sedan Js knän mot bröstkorgen och räkna sakta till 10. Gör om allt två gånger till. J kommer säkert inte tycka det är så jättekul men ge inte upp för tillslut släpper gaser och dylikt som finns i tarmarna. Att hålla upp knäna kan också hjälpa honom att krysta. Jag rekommenderar dig VARMT att ta kontakt med en spädbarnsmassör som kan hjälpa dig med detta bättre än jag - kolla in http://www.spadbarnsmassage.org/index.php - och hör med dem var det finns en massör nära dig!!!
ÅÅÅh vad jag känner med dig såväl vad gäller magknipet som sömnbristen!! Min son kunde aldrig ligga på mage pga magbesvären så han hoppade över att lära sig krypa men han hasar sig fram på rumpan istälelt! :)

 
Pärla

Pärla

18 september 2010 14:35

Oj, stackars både dig o baby J! Kramar!

http://omattlangtabarn.blogspot.com

 
Nori

Nori

19 september 2010 11:31

Caroline - Jag är säker att det var laktulosen han reagerade på, tyvärr. Vet inte om det finns andra alternativ man kan använda för hans mage verkar ju onekligen lite speciell...

Anna - Usch, ni verkar ju haft en massa jobbigheter hos er också. Hoppas att det är bättre nu! Ska testa med massage under dagen och se om det blir bättre i natt.

http://nori.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nori - 20 april 2012 13:17

Tack och lov så kändes livet som vanligt igen efter en vanlig natts sömn. Det är konstigt att det går att tappa livsglädjen så lätt. Det gör mig lite nervös inför bebisens ankomst. Jag hoppas jag får en hög dos av pigghetshormoner vid förlossningen! ...

Av Nori - 18 april 2012 13:24

Har fått fler kommentarer om att jag verkar må bättre i den här graviditeten. Det gör att jag inte oroar mig (lika mycket) för vikten längre. Redan 26+6.   Men idag, nä, idag är en hemsk dag. Tårarna rinner av trötthet. Lilla J vaknade tre gånger...

Av Nori - 2 april 2012 18:17

Är hängig igen efter ytterligare en ny förkylning. Jag är jäkligt less just nu. Måtte förkylningssäsongen sluta nu!   Annars är jag fortsatta sjukskriven 25 procent. Sammandragningarna har minskat, jag vaknar inte längre av smärtsamma sammandragn...

Av Nori - 25 mars 2012 12:43

Vi har intensifierat husletandet de sista veckorna. Att det ska vara så himla svårt att hitta ett större hus? Det är alltid något som vi inte gillar. I onsdags så tittade vi på ett hus som vi älskade både tomten och planlösningen på. Besiktningen vis...

Av Nori - 23 februari 2012 09:06

Hej vad tiden går. Om en vecka är det halvtid! Jag börjar faktiskt tro att jag kommer att slippa hemska sammandragningar som gör att jag måste vara sjukskriven. I förra graviditeten var jag nämligen redan sjukskriven och beordrad vila, vila, vila vid...

Skapa flashcards