Alla inlägg under maj 2010

Av Nori - 14 maj 2010 10:00

Jag håller på att förbereda ett födelsedagsfirande. Mitt! Men det är lite svårt att baka en saftig tårtbotten utan ägg. Att göra kakan mjölkproteinfri är ju enkelt, men tyvärr inte lika gott. Vispgrädde hör ju liksom till...


Jag har i varje fall bestämt mig för att jag ska försöka göra sockerkaksbottnar med chokladsmak med en kolafyllning som mellanlager och sedan garnera med chokladglasyr.


Jag hoppas att det blir gott även fast det inte är mitt förstaval. Det hade nog varit en chokladmoussetårta eller en vanlig gräddtårta. Men det får bli nästa år istället.

Av Nori - 13 maj 2010 11:18

Igår hade baby J en lite annorlunda dag. Han bestämde sig för att sova mindre och vara vaken mer. Och för att äta varannan timme. Det var en ganska jobbig dag så jag blev väldigt glad när den tog slut.


Han rullade runt från mage till rygg också, men det var nog mest tur. Men snart kanske det sitter.


Själv åt jag ett äpple (förutom mat och godis). Ett skalat äpple. Oj så länge sedan det var. Men mest glädjande av allt, baby J verkar inte ha reagerat nämnvärt på det alls. Så fler äpplen ska det definitivt bli för mig!

Av Nori - 11 maj 2010 16:02

Kan man beställa energi någonstans? Jag kan inte klaga på att jag inte sover - för det gör jag. Min allra bästa, älskade baby J sover som en gud. Det har han gjort nu i tre nätter. Och jag har sedan fortsatt att sova i ytterligare 1,5 - 2 timmar efter första amningen. Jag sover alltså 11-12 timmar med endast ett uppvak. Galet mycket!


Men. Istället har jag huvudvärk, kliande ögon och en täthet i bihålorna. Jag är trött och orkeslös. Jag orkar inte ens gå ut i det vackra vårvädret.


Idag fick baby J syn på sina fötter. Han verkade glad, men har tyvärr ingen aning om hur han ska nå ned till dem!

Av Nori - 9 maj 2010 12:10

Nytt sömnrekord i natt! Baby J somnade kl. 00 och sov till kl. 07:45. Wohoooo!


Sen vågar jag väl inte skriva att efter amning så steg J upp och jag sov i två timmar (!) till. Men det skyller jag på min förkylning som inte verkar vilja ge med sig.

Av Nori - 7 maj 2010 16:01

Nu vågar jag nog skriva att baby J börjat förlänga sina nätter. Efter att ha ätit vid 22-23-tiden så äter han inte förrän efter sex, och ibland sju timmar. Behöver jag säga att det känns fantastiskt bra att han börjat hoppa över nattvickningen?

Av Nori - 6 maj 2010 11:44

Alltså, jag fattar inte det här med bröstmjölk och hur den produceras. Varför har jag som inte har läckt någonting (nästan) börjat läcka ordentligt och särskilt från det ena bröstet?


Jag har ju inte ändrat på mig, min kosthållning eller nåt annat och jag tycker då med min logiska, resonerande del av hjärnan att det borde fortsätta som förut. Det vill säga att jag inte ska behöva använda inlägg eller byta tröja efter varje amningsstund...


Av Nori - 4 maj 2010 12:53

Ja, åtminstone för denna gång. Det blev mer och mer uppenbart att baby J inte tål mjölkprotein. Nu hälsar jag den glada, mer lättsövda och mindre kräkiga baby J tillbaka.


Nästa mission blir istället att försöka mig på lite frukt och grönsaker. Jag undrar vad som är snällast för baby J's mage?

Av Nori - 1 maj 2010 20:59

Idag är tredje dagen som jag äter mjölkprotein, i form av pizzarester från i onsdags och en pastasås med kyckling och cremé fraiche. Sen har jag ätit mitt favoritgodis som är Daim och Polly.


Baby J har skrikit mer än vanligt idag och han har kräkts en hel massa efter måltiderna och nästan ända fram till nästa amningsstund. Han har inte verkat vara helt nöjd alltså. Min känsla är att det är på grund av mjölken, men hur kan jag vara säker? Han kanske bara har en allmänt dålig och skrikig dag (den värsta på flera veckor)? Känner mig dock inte så hoppfull...


J tycker att jag ska äta mjölkprodukter i morgon också för att se om det blir värre eller bättre men jag känner mig så taskig som kanske gör så att baby J får än mer ont i magen. Och samtidigt så vill jag ju veta, är det mjölk som strular eller inte?


Bekymmer, bekymmer.


Jag ska sova på saken så får jag se hur jag gör imorgon.

Ovido - Quiz & Flashcards