Alla inlägg under december 2009

Av Nori - 11 december 2009 14:46

Idag har jag varit ganska överens med lill*n i magen. H*n sträcker, voltar, knuffar och buffar och jag tycker det är mysigt! Måste bero på att jag är på sånt himla bra humör idag.


Jag har fått klart en massa måste-saker på jobbet, äntligen ställt fram adventsljusstakarna och ätit en bit smarrig tårta nu på eftermiddagen. Super!


J är också på bra humör så det bådar gott inför kvällen!

Av Nori - 9 december 2009 18:27

Sista två-tre dagarna har bebisen levt rövare i magen. Det är ofta ganska obehagligt för h*n är så stark och kan samtidigt röra sig så mycket. Nu längtar jag till dess att h*n växer så mycket att det blir trångt så de värsta kullerbyttorna slutar.


Undrar i vilken vecka det blir?

Av Nori - 9 december 2009 08:00

Igår satt jag och J och pratade om namnen på vår lista. Det går sådär... Vi har lyckats minska ned den till fyra namn, men vi kommer hela tiden på fler namn som inte står på listan så då växer den igen.


Jag fattar inte hur det ska gå? Vi kommer att vara första föräldrarna som inte kan namnge barnet för inget passar...

Av Nori - 8 december 2009 14:16

Idag har jag mailat barnmorskan för att be om förlängning av min halvtidssjukskrivning. Jag beskrev som det var - att sammandragningarna är likadana som tidigare, men att jag sover mycket sämre eftersom när jag blir väckt av sammandragningarna på natten kan jag inte somna om för jag kan inte slå bort tankarna på jobbet och det som måste göras där.


Jag fortsätter att hoppas på att min chef får igång en fungerande avlastning i januari, annars kommer jag nog inte att orka. Att vara trött gör att mycket känns hopplöst och jag slösar många tårar...


Nu känner jag att jag måste förbereda mig inför förlossningen och att jag och J måste förbereda här hemma inför bebisens ankomst. Har fått tips på lite böcker som jag ska kolla upp. Det börjar faktiskt kännas ganska nära nu!

Av Nori - 5 december 2009 12:30

Alltså, jag måste bara skriva vilken härlig morgon och förmiddag jag har haft. Jag och lill*n i magen har verkligen umgåtts i soffan. H*n har bökat, stökat och sparkat hela tiden. Och jag blev varm och glad inombords!


Vid min sida låg hunden, och katterna kom och tiggde gos med jämna mellanrum. Hela huset var tyst och stilla, J hade en lååång sovmorgon så jag fick vara ifred med mina tankar.


Fantastiskt vilken underbar start på helgen!

Av Nori - 5 december 2009 09:36

Mina orosmoln har skingrats. Avslutningen på projektet gick bra, lite strul och lite stress men ändå helt ok. Nu är det bara några lösa trådar kvar som ska knytas ihop.


Jag fick också klart med avlastning av mina arbetsuppgifter från och med januari och det är klart hur min föräldraledighet ska lösas på jobbet. Det känns helt underbart! Jag känner mig genast lättare till sinnet och piggare och gladare.


Lägg till att jag sovit 10,5 timmar i natt så kanske känslan kan förstås! Den här helgen ska bli en skön helg, det har jag bestämt!

Av Nori - 2 december 2009 17:37

Nu har min chef fattat hur dåligt jag mår och börjat leta en lösning med avlastning och vikarie under min föräldraledighet. I morgon får jag veta om den tilltänkta personen får ok från sin chef. Jag hoppas, hoppas, hoppas, hoppas verkligen det...


Efter morgondagen minskar även min stress till viss del, då projektet jag drivit kommer att avslutas. Det ska bli så skönt! Jag hoppas att jag ska kunna andas normalt igen och sova okej sedan.


I natt har jag sovit någorlunda, några uppvaknanden men jag lyckades somna om ganska snabbt. Var upp en sväng på toa också. Jag som hoppas på att det dröjer lite längre innan de nattliga besöken återkommer. Har ju sluppit att gå på toa nu under de sista fyra-fem veckorna och det är så skönt.


Är förresten inne i vecka 30 nu, det låter mycket men ändå känns det länge kvar.

Av Nori - 1 december 2009 16:01

Idag har jag ätit lunch med pappa. Det är så härligt och jag kände att jag fick tillbaka lite energi.


Det är fortfarande tungt och jobbigt på jobbet, men vi har ledningsmöte på fredag och jag hoppas att det kommer att innebära lite avlastning då. Min chef sa att hon skulle ta upp det i varje fall, så jag hoppas att det blir så för jag orkar nämligen inte bli besviken igen...


Jag och J har sett en urkass film så nu ser jag fram emot att se på lite hockey ikväll. Hoppas på lite bättre underhållning i varje fall.


Ovido - Quiz & Flashcards